+ 359 898 444 027 office@alzheimer-bg.org

Книги

Книгата Мостове към света на деменцията от издателство „Кибеа“ е написана, за да улесни делника на хората, които се грижат за свои засегнати близки. Ужасно трудно е да поемеш грижата за болен от алцхаймер в домашни условия. За него обаче това е по-добрата възможност.

Поемайки отговорността и тежестта на домашната грижа, близките са объркани, понякога дори отчаяни, поради огромните промени, настъпили в характера и в поведението на стария човек. Гняв, безпомощност, срам и вина са най-често изпитваните чувства.

Книгата може да закупите он-лайн от страницата на издателството или в книжарниците в страната.

Как да се отнасяме към хората с деменция. Валидизация на близките

от Вики де Клерк-Рубин

Как да се научим да разбираме учудващия свят на   болните от деменция? Как да се справяме с проблемно поведение в ежедневни ситуации, проявявайки съчувствие?

Методът на валидизацията е доказъл ефективността си при работата с дементно болни. Той ни учи как да подхождаме към обърканите възрастни хора с разбиране. Професионални болногледачи прилагат и ценят метода на валидизацията от дълго време.

Тази книга представя метода на валидизацията по достъпен начин, така че да е от полза на близки, роднини, съсде и приятели на хора с болестта на Алцхаймер или друга форма на деменция.