+ 359 898 444 027 office@alzheimer-bg.org

Книги

Книги

 

ГС „Алцхаймер-България“ издава водещи заглавия в полза на болните от Алцхаймер и други форми на деменция и на техните семейства. Ако искате да се сдобиете с някое от нашите издания – пишете ни!

„Помагало за болногледачите в грижата им за болни с деменция“

 

Как да се отнасяме към хората с деменция
Валидизация на близките

от Вики де Клерк-Рубин

Как да се научим да разбираме учудващия свят на   болните от деменция? Вики де Клерк-РубинКак да се справяме с проблемно поведение в ежедневни ситуации, проявявайки съчувствие?

Методът на валидизацията е доказъл ефективността си при работата с дементно болни. Той ни учи как да подхождаме към обърканите възрастни хора с разбиране. Професионални болногледачи прилагат и ценят метода на валидизацията от дълго време.

Тази книга представя метода на валидизацията по достъпен начин, така че да е от полза на близки, роднини, съсде и приятели на хора с болестта на Алцхаймер или друга форма на деменция.

DSCF1229
Новата книга на Гражданско сдружение „Алцхаймер България“ е изработена съвместно с Асоциация „Младежка инициатива за гражданско общество“. С нея помагаме на младите хора да разберат проблема „деменция“ и да намерят общ език с възрастните си роднини.