+ 359 898 444 027 office@alzheimer-bg.org

Екип

Екип на Гражданско сдружение „Алцхаймер–България”
Ирина Илиева

Завършила е педагогика и има следдипломна квалификация по социална психология. Професионалният ѝ опит е свързан със социалната работа със и за хора с проблеми. Животът я сблъска с Деменцията и тя ѝ се посвети изцяло.

Изпълнителен секретар
Екип - доброволци

Политики, проучвания, доклади

Лора Любенова

Лора е политолог, който е средоточил своето професионално развитие в областта на публичните политики и политическо застъпничество на национално и европейско ниво. В послените няколко години активно подпомага изграждането на капацитета на неправителствени организации и платформи. От 2017 година доброволства за сдружението в областта на разработване на публични политики и застъпничество.

Виолета Илиева​

Виолета е изследовател с мултидисциплинарен бекграунд. Завършва социални науки в Утрехтския университет с фокус върху изследователски методи. В момента е докторант по антропология в Нов български университет. Прави социални изследвания за Алцхаймер България от 2012 година.

Обучения и координация

Теодора Петрова​

Завършила магистратура по биомедицина в Интитута Каролинска в Стокхолм, с фокус невронаука и с дипломна работа фокусирана върху ранно диагностициране на деменция. След това започва да се занимава с проектен мениджмънт и организация на събития в сферата на образованието.

Ангелина Кънчева​

Ангелина завършва психология в Глазгоуския университет в Шотландия и в момента следва изследователска магистратура по експериментална и клинична невронаука в Университета в Утрехт, Холандия. Основните й интереси са в областта на образната диагностика на мозъка, невродегенеративните и цереброваскуларни заболявания, и невропластичността.

Ивана Кънчева​

Ивана е завършила психология в Глазгоуския университет и в момента изучава магистратура по когнитивна невронаука в Холандия. Интересува се от механизмите, с които оперира мозъкът, от психологията и невробиологията на стареенето, както и от активното участие на гражданите в добруването на обществото. Като доброволец към сдружението тя помага с координиране на проекти и водене на обучения. Намира възрастните хора за красива загадка с техните неповторими истории и мъдрост. Надява се, че скоро за тях ще има по-добро бъдеще в България.

Ако искате да научите повече за Ивана, прочетете статията за нея в сайта на Дневник.

Станислава Цоцоманска

Сани учи, работи и живее щастливо сред разнообразни културни и национални общности до внезапния си сблъсък с Алцхаймерова деменция, установена при майка й. След това продължава да учи: как да осигури качествена грижа за болните и техните близки. Вярва, че щастливият живот за всички, засегнати от деменция, е възможен: с повече съпричастие, знания, обучение и споделяне на опит - за което работи, когато не е на работа.

Мая Маринова

Мая Маринова

Калина Екова

Калина Екова е политолог, който се присъединява към сдружението чрез програма за доброволчество. След това тя остава в организацията като координатор дейности. В сдружението Калина черпи вдъхновение от добрите практики по света и работи за това те да бъдат наложени и в България, за да могат хората, засегнати от деменция, да живеят достойно, качествено и щастливо.

Координатори в страната

Д-р Трифонов - гр. Габрово

Д-р Трифонов има 2 специалности - психиатрия и нервни болести;има частен кабинет в гр. Габрово; магистър по здравен мениджмънт; съдебен психиатър; практиката му е с геронтологична насоченост

Красимира Узунова - гр. Тополовград

Завършила е Великотърновския университет, магистър по "Социални дейности", с втора специалност "Социална психология". От 2001 година е в системата на социалните услуги в България. Ежедневието й е свързано с лица и деца в неравностойно социално положение и лица и деца в риск от социално изключване.

Димитрина Тончева - гр. Хасково

Филолог, поет, публицист. Работи с деца и лица с увреждания. Майка й е с диагноза "алцхаймер".

Рилка Атанасова
Рилка Атанасова - гр. Славяново
Бакалавър социални дейности. Управител на “Резидентна грижа за лица с психични разстройства "Свети Лазар", гр. Славяново, обл. Плевен. Управител на клона на организацията в гр. Плевен и региона.
Павлина Хинкова​ - гр. Варна

Павлина е дипломиран инженер-технолог. Работи и живее във Варна. След заболяване на майка й става член на Сдружението. И днес, в свободното си време, работи всеотдайно за едно достойно съществуване на хората с деменция.

Онлайн присъствие

Петя Банчева​

Петя е завършила Софийския университет със специалност "Философия и педагогика" и Военната академия със специалност "Национална сигурност и отбрана". От няколко години работи в НПО, като е доброволец в Алцхаймер - България от 2013г.

VBrand Visuals

Vbrand Visuals e бранд студио, фокусирано върху създаването на индивидуални и интерактивни графични изживявания. Улавяме сърцето на вашата марка и изследваме детайлно организацията ви, за да предоставим водещи решения, чрез подходите на бранд, психология, UX / UI.

Behance & LinkedIn

Ралица Ковачева

Ралица завършва медийна психология в кьолнския университет в Германия, след което се прибира в България и работи в сферата на маркетинга и business development.

Владимир Василев​

Следвал информатика в Софийски Университет, като по същото време започнал собствен бизнес с разработка на уеб сайтове. От 2009 година насам разработва, поддържа и развива сайта на сдружението.

Алица Димитрова

Завършила е ветеринарна медицина, след което решава да преследва истинската си страст - уеб и моушън дизайн. Готин човек като цяло.

Иван Георгиев​

Иван завършва "Електроника" в Техническия университет в София. Работи в сферата на микроелектрониката и интегралните схеми. Предпочита да гледа позитивно на живота и вярва, че деменцията, от която страда баща му, го учи да разбира хората по-добре, да бъде толерантен и търпелив.

Консултант

Д-р Галина Николова

Д-р Галина Николова, дм

Лекар невролог с над 35 г. клинична практика. Един от основоположниците на дементологията в българската неврология. Има докторска дисертация в областта на деменциите от 1994 г. Дългогодишен преподавател в МУ София. Преглежда в частен кабинет в София.

Европейско представителство

Зорница Карагьозова

Зорница Карагьозова

Зорница е юрист по образование. Тя е дъщеря на човек с деменция, участник в инциативата "Алцхаймер кафе", член на гражданско сдружение "Алцхаймер България" и представител на България в новосъздадената Група на непрофесионалните болногледачи на хора с деменция към Алцхаймер Европа. 

Счетоводство

Николай Николов