Семинар за движението за правата на хората с увреждания в Централна и Източна Европа

На 17 март 2023 в Американския университет в България ще се състои семинар на тема „Движението за права на хората с увреждания в ерозиращите демокрации на Централна и Източна Европа“. Сред лекторите на събитието ще бъде Габор Петри, постдокторант в Института по демокрация на Централноевропейския университет. Ина Димитрова, доцент в Пловдивския университет, и Митко Николов, застъпник за правата на хората с увреждания към Центъра за независим живот, гр. София, също ще участват в семинара.

Габор Петри ще открие събитието с въведение в постсоциализма и движението за права на хората с увреждания. След това Ина Димитрова и Митко Николов ще обсъдят застъпничеството за правата на хората с увреждания в България и защитата на човешките права. Присъстващите ще имат и възможността да научат повече за международното проучване на правата на хората с увреждания в региона, проведено от Габор Петри. Събитието ще завърши със сесия с въпроси и отговори, на която участниците ще имат възможност да обсъдят темите от семинара.

Събитието ще се проведе на 17.03.2023 (петък) от 15:00 до 16:30 в Център „Илиев“, ул. „Университетски парк“ 1, София. Заинтересованите имат възможност да се включат и онлайн тук.

Програмата и пълната информация за събитието ще откриете във файла по-долу: