„Да надбягаме деменцията заедно“ – за трета поредна година

За трета поредна година ГС „Алцхаймер България“ се включи в редовното съботно бягане, организирано от „5kmrun”, с цел да се повиши осведомеността относно здравната превенция чрез спорт.

На 2-ри октомври от 09.00 часа в Южния парк в София ГС „Алцхаймер България“ призова всички бягащи да облекат щампирани тениски с мотото „Да надбягаме деменцията заедно“. Тази година в каузата се включи и евродепутатът Цветелина Пенкова. Всяка година каузата става все по-разпознаваема, а бягащите научават повече за болестта на Алцхаймер, за превенцията, както и за работата на сдружението и проектите, по които работи. Инициатива цели насърчаването на регулярни любителски бягания в парка, чрез които да се помогне на хората с деменция и техните семейства, в ролята им на болногледачи в няколко направления:

  • забавяне на темпа за развитие на болестта;
  • превенция чрез спорт;
  • социално общуване.

„Здравна превенция чрез спорт“ е посланието, с което сдружението отбелязва Световния ден на болните от Алцхаймер, който е на 21-ви септември, съпътстван от още два дни посветени от международната общност на физическото и психическо здраве – Международния ден на възрастните хора (1ви октомври) и Световния ден за психично здраве (10ти октомври).

Ще ви очакваме и догодина в първата събота от октомври заедно с „5kmrun”, за да „надбягаме деменцията заедно“!

Благодарим на “EGIS Pharmaceutical“, която подпомага сдружението в каузата за достоен живот на болните от деменция и техните семейства!