Проф. Д-р Лиана Апостолова гостува на Алцхаймер България

На 19-ти юни членове на гражданско сдружение „Алцхаймер България“ имаха удоволствието да приемат като любезен домакин Д-р Лиана Апостолова.

Д-р Лиана Апостолова

Д-р Лиана Апостолова е професор по неврология, радиология и генетика в Медицинския факултет на Университета на Индиана, Индианаполис, САЩ, със световно признание. Нейната научноизследователска дейност е насочена към пациенти с деменции в ранна възраст.

Отворена дискусия с проф. д-р Лиана Апостолова

Темите на дискусията

Отворената дискусия с нейно участие бе посетена от членове на сдружението –  непрофесионални болногледачи, участници в групата за взаимопомощ „Алцхаймер кафене“, доброволци към проект „Стани приятел на човек с деменция“ и други гости. Те имаха възможност да зададат въпросите си и да разберат повече за най-новите открития в областта на ранната диагностика на болестта на Алцхаймер. Д-р Лиана Апостолова разказа за някои от най-ранните симптоми, чрез които заболяването се проявява и сподели актуални новини за напредъка в клиничните проучвания по темата, както и стъпките, които остава да се предприемат преди да се достигне до лечение за болестта на Алцхаймер.

Къде може да видите видео запис на дискусията?

В YouTube канала на сдружение „Алцхаймер България“ са публикувани записите на дискусията с д-р Апостолова. Видеата са разделени според въпросите на участниците и могат да бъдат гледани тук.

Целият екип на сдружението искрено благодари на Д-р Апостолова за нейното вдъхновяващо участие и за всички любопитни и интересни факти, които тя разказа по време на отворената дискусия. Екипът искрено се надява, че в бъдеще отново ще има възможност да бъде домакин на подобни вълнуващи събития!

Участници в дискусията с д-р Апостолова