БЕЗПЛАТНО ОБУЧЕНИЕ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ЗА АКТИВНА КОМУНИКАЦИЯ С ХОРА С ДЕМЕНЦИЯ

Екипът на „Алцхаймер България“ организира двудневно безплатно обучение за професионалисти, които работят с възрастни хора. Обучението е подходящо за всеки, който иска да подобри квалификацията си с иновативни знания и умения за работа с възрастни хора с деменция.

Двудневното обучение е безплатно

Двудневното обучение, организирано от гражданско сдружение „Алцхаймер България“, е по проекта Story2Remember. В него могат да вземат участие здравни професионалисти (лекари, студенти по медицина, медицински сестри), психолози и социални работници. Целта на този проект е да предостави знания и умения на професионалистите да общуват с хората с деменция в забавна и подкрепяща среда – чрез използването на театър и разказването на истории.

Обучението ще се проведе на 2-3.11.2019г. (събота следобед и неделя сутрин) в офиса на сдружението на ул. Цар Симеон 37, гр. София. При успешно завършено обучение участниците ще получат сертификат, който да удостовери придобитите знания и практически умения.

Проектът Story2Remember

Story2Remember e иновативен съвместен проект по Еразъм+ на няколко неправителствени организации от България, Румъния, Гърция, Великобритания и Ирландия, свързани с деменцията и болестта на Алцхаймер. Той почива на принципите на арт- и драматерапията. Пилотната програма е изготвена в Ирландия от Gaiety Acting School, Дъблин, а в България за първи път е изпробвана в Дома за стари хора към УМБАЛ Александровска в гр.Банкя. Методът е показал отлични и обнадеждаващи резултати за подобряване общото психологическо и емоционално състояние на хората с деменция. Повече информация за проекта ще намерите тук: https://story2remember.eu/

Работилница с възрастни хора
Работилница с възрастни хора
Работилница с възрастни хора
по проекта на Story2Remember