„Алцхаймер България“ намери нови приятели в HPE България

На 18-ти юли доброволци от гражданско сдружение „Алцхаймер България“ имаха удоволствието да гостуват на една от водещите международни компании у нас – HPE България в рамкита на програмата The Cause. 
The Cause е местен проект на служители на HPE България, създаден през май 2017 г. Мисията му е да дава възможност на българските служители да участват активно в значими социални и доброволчески инициативи. Основните области на фокус са образованието, социалната устойчивост и създаването на общности. Екипът на The Cause също така има за цел да популяризира онлайн платформата, наречена HPE Gives, която се управлява от Фондация HPE и мотивира служителите да подкрепят местни благотворителни организации. „Гражданско сдружение Алцхаймер България“ има честта да бъде една от избраните организации от служителите на HPE поради значимостта на предизвикателната кауза, която защитава – подкрепа на хората с деменция.

По време на срещата екипът на сдружението представи информация за причините и проявленията на различни видове деменция, последиците за пациентите, близките им и цялото общество, както и актуални проекти и услуги, които развива и предлага. Бе представен и проектът на сдружението „Стани приятел на човек с деменция“. Щастливи сме да отбележим, че 17 нови млади служители на HPE се присъединиха към вече сформираната общност от приятели на деменцията в България, която вече наброява над 130 души!

Екипът на сдружението благодари на HPE България за подкрепата и ще се радва на партньорство за още подобни информационни семинари и инициативи. Работим заедно за превъзмогване на стигмата, свързана с деменцията и стъпка по стъпка създаваме по-приятелски настроено общество!