Световната Алцхаймер организация провежда уебинари за деменцията

На 16-ти февруари 2023 година Световната Алцхаймер организация (ADI) проведе първия уебинар от “Fireside chat” рубриката в Youtube канала си. 

В него говорители бяха главният изпълнителен директор на ADI, Паола Барбарино, и д-р Алиреза Атри от “Banner Sun Health Institute” и член на бюрото по медицинa и наука в ADI.

Този виртуален чат е първият от поредица от индивидуални дискусии между водещи експерти в световната общност по темата на деменцията. Цели се да се създаде една по-неформална среда, в която всеки може да задава въпроси, свързани с деменцията, които го интересуват. 

“Fireside chat” рубриката на ADI цели да засегне теми, свързани с развитието, превенциите, технологиите, откритията и грижата за засегнатите в областта на деменцията. 30-минутният уебинар се провежда на живо в Youtube канала на ADI с възможност за активна интеракция с участниците. 

По време на първата сесия д-р Атри представи най-скорошните открития, свързани със забавяне на развитието на заболяването след диагностициране. Друга тема, която беше засегната, е това колко са важни немедицинските терапии в процеса на забавяне на прогреса на заболяването. Здравословното хранене също е от голямо значение, за да се намалят възпаленията в тялото, които предизвикват образуване и натрупване на плаки.

Всяко издание се предава и със субтитри на няколко езика.

Следете страницата и Youtube канала на ADI относно информация за бъдещи издания, в които бихте могли да зададете въпросите си предварително и да получите отговори от експерти в областта.

Прочетете повече информация за първата сесия от рубриката ТУК.
Можете да гледате записа от първата сесия в Youtube ТУК.