Националният политехнически музей е асоцииран партньор за България по проекта AIDA

През 2023 година предстои пилотната фаза по проекта AIDA, по време на която във всички партньорски държави ще се проведат терапевтични сесии на културни места. Те ще се осъществяват по методологията AIDA, която интегрира три сфери – култура, технологии и грижа. 

По време на сесиите ще се осъществят четиринадесет обучителни сценария в шестте държави, които включват по различен начин трите сфери. В България ще бъдат изпробвани два от сценариите в рамките на две групи от по петима души от дом за възрастни и петима болногледачи. 

За България асоцииран партньор ще бъде Националният политехнически музей, в който ще бъдат проведени сесиите. Персоналът на музея ще получи обучение от ГС „Алцхаймер – България“ относно работата с възрастни хора и различните подходи за ползване на култура и изкуство при грижа. Възрастните хора ще имат възможност да се потопят в атмосферата на музея и да разгледат десетки експонати, свързани с наука и техника.

Щастливи сме да си сътрудничим с Националния политехнически музей и благодарим за тяхната готовност да се включат в проекта!  

Повече за проекта можете да научите на сайта на проекта: ТУК

Още новини по проекта може да намерите: ТУК