ГС „Алцхаймер-България“ в Bulgaria ON AIR и Христо Ботев – БНР

Във връзка с международния ден, посветен на борбата с Алцхаймер, на 21-ви септември представители на ГС „Алцхаймер-България“ споделиха посланията на сдружението в предаванията на две медии – телевизията Bgonair и Христо Ботев – БНР.

Лора Любенова гостува в предаването „Директно“ на телевизия Bgonair, с водещ Димитър Абрашев. Лора и доц. д-р Шима Мехрабиан от УМБАЛ „Александровска“ говориха за новите научни открития в областта на медицината, подходите за ранна диагностика и лечение, социалните измерения на болестта и механизмите за справяне с предизвикателствата.

Калина Екова взе участие в радиопредаването „Нашият ден“, с водеща Светлана Тодорова. Представиха се проблемите, с които семействата се сблъскват, когато техен близък човек има деменция. Калина разказа и за част от кампаниите на сдружението, свързани с повишаване на осведомеността, превенцията, застъпничество и подобряване на качеството на живот на хората, засегнати от болестта.

Благодарни сме за поканите! Тези участия ни дават възможност да осъществяваме една от целите на сдружението: да повишаваме информираността за деменциите и видимостта на заболяването сред обществото, като така способстваме и за преодоляването на стигмата по отношение на деменцията.

Линк към предаването може да намерите ТУК, а участието на Лора е след 16-та минута.

Запис от радиопредаването може да чуете ТУК.